reklama
vyhledat

vyhledat

reklama

Jako indiánský náčelník

30. 06. 2015

konurovani neni pro slabe

Nuda ?

Čtěte jinde

14100006a

Koncentrované mládí? Excelentní Nuxellence!

Jaká je novinka od NUXE? Koupit si ji nebo ne?
vecerni LBD

MUST HAVE: Malé černé

Legendární šaty, které si oblečete kdykoliv, kamkoliv a vždy v nich budete šik!
reklama
rety rude hlavni fotka

Rety rudé…kdopak vás líbat bude?

Pravil klasik a my víme, že se někdo určitě najde. Jde o hlavní kosmetický trend nadcházející sezóny!
Karamelizovana cibule 2

Karamelizovaná cibule ve skle

Miluji cibulové chutney. Dlouho jsem ho jen kupovala za nemalý peníz v anglických obchodech. Teď mám recept, který funguje.

Zelená Maggie – Libeček

libecek 2

30. 06. 2015
Až se zima zeptá, budete vědět, že ho už máte v mrazáku.

Libeček je jednou z mých nejoblíbenějších bylinek. Protože bydlím v činžáku v centru Prahy, o jeho pěstování nemám ani páru, ale roste v našem letním resortu u babičky. Její zahradní pojetí „libečku“ je takové, že letos dosahuje přírůstků, že se vedle něj i bambus stydí.

Asi tušíte, že ho lze s úspěchem přidávat nasekaný do hotové polévky, ale on umí daleko víc. Třeba je báječný k pečenému masu na česneku. Vhodím snítku maximálně dvě k masu, přiklopím a peču. Šťáva je pak voňavá a má sílu. Libeček funguje podobně jako „zelené maggi“. Obsahuje silice, které připomínají vůní slavnou kostku. Je to jeho výhoda, nicméně právě proto se s ním musí zacházet opatrně, dokáže snadno jídlo zmařit. Stačí ho opravdu pár lístků.

Jenže kam s ním? Když ho máte na zahradě moc? Já mám jasno. Půjde do mrazáku. Ano, mohla bych ho sušit, jenže silice, které jsou v něm obsažené rády prchají už při běžných teplotách-odborníci doporučují studené sušení, což je už vyšší dívčí. Takže nasekat a k ledu? Ne-silice by zmizely rychlostí blesku. Letos to dělám jinak. Zaroluji obrané lístky do ruličky, která připomíná havanský doutník. Nejde to zcela snadno, chce to cvik.

reklama
reklama

Jak skladovat libeček

Ingredience

  • hodně libečku
  • 1 role plastové folie
  • nůžky
  • nůž
  • mrazák

Postup

1. Připravte si opraný libeček, který oberete ze stonků. Všechny rezavé lístky, ohlodané lupínky oberte. Budete to jíst vy.

libecek1Krok 1

2. Natáhněte folii. Bude se kroutit, točit, mačkat-nevzdávejte se.

3. Lístky libečku položte na folii jak na roládu. A rolujte.

libecek 4Krok 3

4. Hotovo? Vložte do mrazáku a vyčkejte, až se zima zeptá. Kousek odřízněte, nasekejte a přidejte třeba do polévky.

libecek 5Krok 4

V mrazáku vám vydrží plný vůní i několik měsíců. Stejný postup lze použít na šalvěj nebo mátu.
zmrazeny libecek

reklama
reklama