reklama
vyhledat

vyhledat

reklama

Jako indiánský náčelník

30. 06. 2015

konurovani neni pro slabe

Nuda ?

Čtěte jinde

Developing Predictive Upkeep Through Infrared Thermography

Enhancing Predictive Servicing Through Infrared Thermography

reklama

Best Place To Purchase Generics * cheapest Acyclovir Best Place To Purchase

Rabatt Online Apotek – Warfarin Köpa Apoteket

Božské triky!

Peceni

26. 01. 2014
Dobré rady jsou často nad zlato. Tentokrát na téma pečení
reklama
reklama

1.Štrúdl jako od babičky

* Strouhanku za stálého míchání opražte na másle s krystalovým cukrem, až zezlátne a z cukru jsou karamelové kousky. Nechte vychladnout a těsto posypejte. Závinu to dodá fantastickou vůni a šťáva z jablek při pečení nepromočí těsto, protože se krásně vsákne do strouhankového posypu.

* V zásobách je dobré mít stále rozinky v rumu a ořechy v medu. Závin pak sladíte prakticky jen medem z ořechů.

* Na zadělání těsta použijte sádlo – dodá mu větší vláčnost.

 

2.Příliš tekutou nádivku

která z buchet či šátečků vytéká, je potřeba zahustit. Švestkovým povidlům můžete „domluvit“ strouhaným perníkem, do tvarohové nádivky přidejte lžíci vanilkového pudinku a do marmelády lžičku škrobové moučky (bramborový Solamyl či kukuřičná Maizena).

3.Přeslazené těsto na koláč

zachráníte, když do něho přidáte kapku jablečného octa nebo čerstvou citrónovou šťávu.

4.Pečící papír je občas „nepoddajný“ 

aby se lépe přizpůsobil jakémukoli tvaru, stačí jej před použitím celý pomačkat a pak znovu narovnat. Budete překvapená, jak snadno se s ním bude pak pracovat.

5.Aby buchta po vytažení z trouby šla z formy 

nebo z plechu dobře vyklopit, vložte ji vymazanou tukem  na chvíli do chladničky a pak teprve vysypejte moukou.

6. Aby byl korpus na dort nadýchanější

nahraďte v receptu lžíci mouky, lžící Solamylu. (bramborovým škrobem)

 

Související články:

reklama