Co, kdy jak o adventu (díl 3.):

Na štědrý den 24.12.
Ráno:
* Dejte chladit aperitiv a další nápoje, které večer hodláte servírovat.
* K obědu upečte houbového kubu.
* Děti pošlete s manželem upevnit stromeček a ozdobit jej.
* Naaranžujte na talíř cukroví, rodina bude ráda během dne uzobávat a půst nebude tak nepříjemný. Stejně tak by mělo být na míse tropické ovoce, mandarinky, pomeranče, ananas, banány.
* Připravte ryby, nasolte je a uložte do chladu
* Dejte vařit vývar z hlav a případně vnitřností.
* Do trouby dejte předpéct kuře, kachnu nebo husu na Boží hod jí jen dopečete.
Odpoledne
Cca 16, 00 Dokončete polévku
Obalte ryby, osmažte je a vložte do vyhřáté trouby, kde při nízké teplotě „dojdou“ a vydrží horké až do večera
Nazdobte dezert
Připravte předkrm
večer
18,00 Prostřete slavnostní tabuli
Doplňte na talíři cukroví
Přemístěte jídlo do svátečního porcelánu
Převlečte se, naličte se
19, 30 Užijte si kouzlo vánoc, společnou večeři a rodinnou pohodu. Mluvte spolu, nepěchejte. Vše je hotové.
25.12.
Tento den byste měla především odpočívat.
Slavnostní oběd připravte během dopoledne a na odpoledne si naplánujte už jen návštěvy. Těm uvařte kávu nebo svařte víno. Věřte nebo ne – přišli si k vám povídat ne se najíst.
26.12.
Uvařte rychlý oběd a hurá ven do přírody! Máte přeci zasloužené volno.
Související články:
