reklama
vyhledat

vyhledat

reklama

Jako indiánský náčelník

30. 06. 2015

konurovani neni pro slabe

Nuda ?

Čtěte jinde

Developing Predictive Upkeep Through Infrared Thermography

Enhancing Predictive Servicing Through Infrared Thermography

reklama

Best Place To Purchase Generics * cheapest Acyclovir Best Place To Purchase

Rabatt Online Apotek – Warfarin Köpa Apoteket

Domácí mazanec

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

16. 04. 2014
Upečte si letos vlastní a postavte se tváří v tvář pochvale, že:“ Ten chutná jak babičky!“

Velikonoce se kvapem přiblížily a nezbývá nám nic jiného než vám ukázat jednoduše božský mazanec. Máte strach? Zbytečně. Jakmile vás kuchyně pohltí, postupem času nebudete už, používat pojem to nedokážu, protože zjistíte, že veškeré vaření či pečení je pouze o poznání a cviku. Nyní si pojďte udělat radost a vytvořte ten nejlepší mazanec, který jste kdy ochutnali.
mazanec pidi

reklama
reklama

Domácí mazanec

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • hrst rozinek
  • hrst nasekaných mandlí
  • 30 dkg droždí
  • citrónová kůra
  • 150 g másla
  • 300 ml mléka
  • 4 žloutky

Postup

1. Mouku, cukr, žloutky a sůl smíchejte s droždím, rozehřátým máslem, vlažným mlékem a rozinkami. Pořádně těsto zpracujte, přikryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě.

2. Po vykynutí těsto lehce propracujte a vyválejte z něj hladký bochánek, který položíte na plech vyložený pečícím papírem. Pár minut nechte kynout a potřete trochou rozšlehaného vajíčka s mlékem a posypte mandlemi. Nezapomeňte na jeho vrcholu nastřihnout nůžkami symbolický kříž. Není to povinné, ale je to symbolické a dekorativní.

3. Nyní je čas vložit mazanec do předem vyhřáté trouby na 180°C a péct 20-30 minut dozlatova. Pokud nemáte jistotu, zda je mazanec hotový, použijte špejli a píchněte ji doprostřed. Když se na ni těsto nelepí, pak je mazanec hotový.

Nebylo to tak náročné že? Musíme samozřejmě podotknout, že jste na tom pot a krev nechali. Ale dost zlehčování. Vůbec to není snadné, zadělat kynuté těsto dá práci a jste vlastně machři, že jste to zvládli. Přejeme dobrou chuť a mnoho pochval.

reklama
reklama