reklama
vyhledat

vyhledat

reklama

Jako indiánský náčelník

30. 06. 2015

konurovani neni pro slabe

Nuda ?

Čtěte jinde

14100006a

Koncentrované mládí? Excelentní Nuxellence!

Jaká je novinka od NUXE? Koupit si ji nebo ne?
vecerni LBD

MUST HAVE: Malé černé

Legendární šaty, které si oblečete kdykoliv, kamkoliv a vždy v nich budete šik!
reklama
rety rude hlavni fotka

Rety rudé…kdopak vás líbat bude?

Pravil klasik a my víme, že se někdo určitě najde. Jde o hlavní kosmetický trend nadcházející sezóny!
Karamelizovana cibule 2

Karamelizovaná cibule ve skle

Miluji cibulové chutney. Dlouho jsem ho jen kupovala za nemalý peníz v anglických obchodech. Teď mám recept, který funguje.

Domácí mazanec

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

16. 04. 2014
Upečte si letos vlastní a postavte se tváří v tvář pochvale, že:“ Ten chutná jak babičky!“

Velikonoce se kvapem přiblížily a nezbývá nám nic jiného než vám ukázat jednoduše božský mazanec. Máte strach? Zbytečně. Jakmile vás kuchyně pohltí, postupem času nebudete už, používat pojem to nedokážu, protože zjistíte, že veškeré vaření či pečení je pouze o poznání a cviku. Nyní si pojďte udělat radost a vytvořte ten nejlepší mazanec, který jste kdy ochutnali.
mazanec pidi

reklama
reklama

Domácí mazanec

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • hrst rozinek
  • hrst nasekaných mandlí
  • 30 dkg droždí
  • citrónová kůra
  • 150 g másla
  • 300 ml mléka
  • 4 žloutky

Postup

1. Mouku, cukr, žloutky a sůl smíchejte s droždím, rozehřátým máslem, vlažným mlékem a rozinkami. Pořádně těsto zpracujte, přikryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě.

2. Po vykynutí těsto lehce propracujte a vyválejte z něj hladký bochánek, který položíte na plech vyložený pečícím papírem. Pár minut nechte kynout a potřete trochou rozšlehaného vajíčka s mlékem a posypte mandlemi. Nezapomeňte na jeho vrcholu nastřihnout nůžkami symbolický kříž. Není to povinné, ale je to symbolické a dekorativní.

3. Nyní je čas vložit mazanec do předem vyhřáté trouby na 180°C a péct 20-30 minut dozlatova. Pokud nemáte jistotu, zda je mazanec hotový, použijte špejli a píchněte ji doprostřed. Když se na ni těsto nelepí, pak je mazanec hotový.

Nebylo to tak náročné že? Musíme samozřejmě podotknout, že jste na tom pot a krev nechali. Ale dost zlehčování. Vůbec to není snadné, zadělat kynuté těsto dá práci a jste vlastně machři, že jste to zvládli. Přejeme dobrou chuť a mnoho pochval.

reklama
reklama