reklama
vyhledat

vyhledat

reklama

Jako indiánský náčelník

30. 06. 2015

konurovani neni pro slabe

Nuda ?

Čtěte jinde

14100006a

Koncentrované mládí? Excelentní Nuxellence!

Jaká je novinka od NUXE? Koupit si ji nebo ne?
vecerni LBD

MUST HAVE: Malé černé

Legendární šaty, které si oblečete kdykoliv, kamkoliv a vždy v nich budete šik!
reklama
rety rude hlavni fotka

Rety rudé…kdopak vás líbat bude?

Pravil klasik a my víme, že se někdo určitě najde. Jde o hlavní kosmetický trend nadcházející sezóny!
Karamelizovana cibule 2

Karamelizovaná cibule ve skle

Miluji cibulové chutney. Dlouho jsem ho jen kupovala za nemalý peníz v anglických obchodech. Teď mám recept, který funguje.

Podle Nigelly: Zázvorové muffiny s hruškou

zazvorove muffiny

21. 09. 2014
Vyzkoušejte upravený recept z dílny královny současné gastronomie. Jsou úžasné!

Ráda vařím podle Nigelly Lawson. Bohužel se často potýkám se špatnými překlady jejich receptů, tento není výjimkou. Oproti originálu z knihy Vaříme Express, jsem upravila množství použitého cukru. Originál by byl příšerně sladký až nepoživatelný. Ale jinak jsem nadšená! Výsledek byl nadýchaný, krásně vláčný, upečený i snědený během chvilky. Recept je jednoduchý a vhodný i pro naprosté začátečníky u plotny. Z těsta vytvoříte 20 -24 muffinů. Tak směle do toho. Hrušky jsou zrovna v sezóně!
zazvorove muffiny 3

reklama
reklama

Zázvorové muffiny s hruškou

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 75 g cukru moučka
  • 75 g světlého hnědého cukru
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 125 ml rostlinného oleje
  • 1 polévková lžíce medu
  • 2 vejce
  • 4 větší hrušky, zralé, oloupané, bez jadřinců a nakrájené na malé kostičky.

Postup

1. Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Nemáte-li formu, pak vězte, že lze upéct vše i na plechu a pak to ovšem nenazýváme muffiny, ale prosté řezy se zázvorem a hruškami.

2. V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, oba cukry a přidejte lžičku mletého zázvoru.

3. V druhé míse šlehačem rozšlehejte vejce, zakysanou smetanu, olej, med. Šlehejte dál a pomalu přisypávejte sypkou směs. Vše se lépe spojí. Vařečkou vmíchejte kostičky hrušek. Ty dodají muffinům něco neodolatelně dobrého – až do nich kousnete, nenarazíte jen na těsto, ale místy objevíte hruškový poklad. Hruškové kousky jsou po upečení jemné jak máslo a nádherně voní o lahodné chuti nemluvě.

4. Lžící naplňte košíčky ve formě. Neplňte je příliš, aby nepřetekly. (Tak jako tak budeme péct na dvakrát.) Pokud pečete na plechu, plech musí být dobře vymazaný a vysypaný moukou a těsto na něj prostě nalijete.

5. Nigella doporučuje každý muffiny posypat půl lžičkou cukru. Je to dobré, ale tak trochu zbytečné. První várku muffinů vložte do trouby a pečte zhruba 20 minut. Do zlatohněda to bude trvat spíš 25 – 30 minut. Upečené vyjměte a nechte vychladit. A šup do trouby s druhou várkou.

Myslím si, že by mohla být i extra dobrá variace na toto téma s kousky jablek a místo zázvoru bych pak raději vsadila na mletou skořicí.
zazvorove muffiny 2

Související články:

reklama
reklama