reklama
vyhledat

vyhledat

reklama

Jako indiánský náčelník

30. 06. 2015

konurovani neni pro slabe

Nuda ?

Čtěte jinde

14100006a

Koncentrované mládí? Excelentní Nuxellence!

Jaká je novinka od NUXE? Koupit si ji nebo ne?
vecerni LBD

MUST HAVE: Malé černé

Legendární šaty, které si oblečete kdykoliv, kamkoliv a vždy v nich budete šik!
reklama
rety rude hlavni fotka

Rety rudé…kdopak vás líbat bude?

Pravil klasik a my víme, že se někdo určitě najde. Jde o hlavní kosmetický trend nadcházející sezóny!
Karamelizovana cibule 2

Karamelizovaná cibule ve skle

Miluji cibulové chutney. Dlouho jsem ho jen kupovala za nemalý peníz v anglických obchodech. Teď mám recept, který funguje.

Tvarohový čoko – ehm dort

coko

01. 07. 2014
Recept, který je tak prostý až je mi trapné ho sem dávat. Zamíchejte, nalejte a nechte vychladit.

Ráda zkouším nové recepty. Za poslední dva roky mi dochází domácí inspirace a sahám po jednoduchých návodech ze zahraničí. S Nigellou Lawson vařím ráda. Ono to s ní není o nějakých kulinářských výstřelcích, její vaření není snad ani pro začátečníky – jsou to takové recepty Ládi Hrušky. Co se masitých a slaných receptů týče, nemám výhrad. Se sladkým je to jiné. Po fenomenálním neúspěchů Placiček „samá čokoláda“, které se mi roztekly do všech stran a po celém plechu, už jí slepě nevěřím. Nutno dodat, že v českých překladech jejich knih je spousta chyb. Jdu tedy po originálech. A ouha. Ono to bude jinde. Je to tak sladké, až trnou zuby. Nigellou doporučované množství cukru kamkoliv, dělím dvěma nebo vypouštím vůbec. U Nutela Cheesecaku jsem šla rovnou vlastní cestou. Jejím receptem jsem se pouze inspirovala a vsadila na lokální suroviny a chutě. Přijde mi nehorázné kupovat pidi balení krémového sýra za neadekvátní cenu. A než bych se snažila ho nahrazovat, rovnou vymyslím recept vlastní. Výsledek je jiný, ale neznám originál, takže o nic nejde. Můj výrobek neztuhl, ale ani jsem to popravdě nečekala. Hlavně, že ho lze nakrájet.

Je to vynikající!

skoro coko
reklama
reklama

Tvarohový čoko-ehm dort

Ingredience

  • 2 vaničky měkkého tvarohu jedna po 250 ml
  • 400 g Nutely nebo čokoládové pomazánky
  • 400 g čajových sušenek
  • 70 g másla

Postup

1. Sušenky nadrťte v sáčku válečkem. Nasypte „drobečky“ do mísy a přidejte změklé máslo. Zpracujte rukama jako drobenku. Mněte to mezi prsty a žmoulejte tak dlouho než vznikne sypká hmota podobná písku. Tu upěchujte do dortové formy a vytvořte zhruba centimetrový vyvýšený okraj. Vložte do ledničky chladit.

2. Tvaroh vyklopte z vaničky do mísy. Našlehejte elektrickým šlehačem. Po lžících přidávejte Nutelu a šlehejte a šlehejte, než vznikne jednolitý krém. Toť vše. Hmotu záměrně oproti původnímu receptu nesladím. Přijde mi až dost cukrová sama o sobě.

3. Vyndejte předchlazený korpus, nalijte na něj tvarohovou hmotu, zatřeste s ní, aby se povrch rovnoměrně vyrovnal a šup s tím k ledu. Tedy do lednice. Nechejte chladit nejlépe přes noc. Neztuhne to jako klasický cheesecake, ale krájet se to dá. Podávejte zásadně vychlazené a poprášené kakaem. S kakaem vypadá všechno lépe.

reklama
reklama