reklama
vyhledat

vyhledat

reklama

Jako indiánský náčelník

30. 06. 2015

konurovani neni pro slabe

Nuda ?

Čtěte jinde

14100006a

Koncentrované mládí? Excelentní Nuxellence!

Jaká je novinka od NUXE? Koupit si ji nebo ne?
vecerni LBD

MUST HAVE: Malé černé

Legendární šaty, které si oblečete kdykoliv, kamkoliv a vždy v nich budete šik!
reklama
rety rude hlavni fotka

Rety rudé…kdopak vás líbat bude?

Pravil klasik a my víme, že se někdo určitě najde. Jde o hlavní kosmetický trend nadcházející sezóny!
Karamelizovana cibule 2

Karamelizovaná cibule ve skle

Miluji cibulové chutney. Dlouho jsem ho jen kupovala za nemalý peníz v anglických obchodech. Teď mám recept, který funguje.

Ricotta gnocci

Ricotta-Gnocchi

18. 09. 2014
Lehounká příloha nebo expresní snadná večeře. Vyberte si.

Jako matka na pískovišti řeším dnes a denně běžné věci. Jako bohyně šířím na pískovišti osvětu a cíl mé mise je jasný – vrátit ženy do kuchyně k plotně, ukázat jim, že vaření není věda, ale relaxace. Tenhle recept jsem slíbila Pavle, protože její dvouletá holčička Mia, ricottové gnocci miluje a na trzích je zrovna nemají. Jsou tak snadné, že mi přijde zbytečné je kupovat. Pravděpodobně znáte klasické noky z bramborového těsta. Tyhle jsou jiné. Nadýchané obláčky plné vápníku a bílkovin. Dietolog by zajásal a gurmán by si přidal. Ricotta je čerstvý sýr podobný tvarohu, vyrábí se z kravského nebo kozího mléka. Osobně preferuji kravské, ale je to věc vkusu a na recept to nemá vliv.
gnocci

Italové na vroubky používají speciální vroubkovanou destičku.
gnocci tvarovani

reklama
reklama

Ricotta gnocci

Ingredience

  • 450 g ricotty
  • 1 celé vejce (nebo 2 žloutky)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžička soli
  • 2 hrnky hladké mouky
  • + extra mouka na podsypání

Postup

1. Do hodně velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. V míse smíchejte ricottu, vejce, parmezán a mouku. Smíchejte a vypracujte těsto. To by mělo být tužší a pozor bude lepkavé. Na pomoučněném válu pomoučněnýma rukama vyválejte válečky zhruba o centimetrovém průměru. Ty pak nakrájejte ostrým nožem na stejné špalíčky. Kdo má čas, každý noček projede vidličkou, tak aby na něm vznikly vroubky. Vroubkování je dobré proto, že na nočkách pak ulpí více omáčky. Nejde tedy o estetickou záležitost, ale ryze praktickou.

2. Vhoďte je do uvařené vody a povařte 1 – 2 minuty. Nevařte všechny najednou, ale po částech. Kdybyste je tam dala všechny najednou, sníží se teplota vody a budou se vařit nerovnoměrně, déle a vůbec takhle prostě ne. Raději první dávku vylovit sítkem, vložit do cedníku okapat a dát vařit druhou várku. Případně dolít horkou vodu z rychlovarné konvice. Vylovit, scedit a podávat. Případně opéct. Nejlepší jsou čerstvé!

Podávejte jako přílohu nebo jako samostatné jídlo. Vynikající jsou opečené se špenátem, slaninou nebo tomatovou omáčkou. Vždy bohatě posype hoblinkami parmezánu.

Poznámka: pro lepší dělení a večeři ve dvou se držte následujícího rozpisu.

Na dvě porce:
Jemnější varianta – 250 g ricotty, 1 žloutek, sůl, 30 g nastrouhaného pamazánu, ½ hrnku hladké mouky.
Opéct na oleji posypat nasekanou pažitkou a posypat parmazánem.
noky

reklama
reklama