reklama
vyhledat

vyhledat

reklama

Jako indiánský náčelník

30. 06. 2015

konurovani neni pro slabe

Nuda ?

Čtěte jinde

14100006a

Koncentrované mládí? Excelentní Nuxellence!

Jaká je novinka od NUXE? Koupit si ji nebo ne?
vecerni LBD

MUST HAVE: Malé černé

Legendární šaty, které si oblečete kdykoliv, kamkoliv a vždy v nich budete šik!
reklama
rety rude hlavni fotka

Rety rudé…kdopak vás líbat bude?

Pravil klasik a my víme, že se někdo určitě najde. Jde o hlavní kosmetický trend nadcházející sezóny!
Karamelizovana cibule 2

Karamelizovaná cibule ve skle

Miluji cibulové chutney. Dlouho jsem ho jen kupovala za nemalý peníz v anglických obchodech. Teď mám recept, který funguje.

Proč pít mrkvovou šťávu?

mrkvova stava auf

29. 03. 2014
Jarní únava je prevít. Můžete polykat hrsti vitamínů nebo vsadit na něco jednoduchého a účinného. Přírodní šťávy.
reklama
reklama

Udivuje vás, že ač zobete vitamíny po hrstech, nepomáhají vám? Milý Watsone, je to prosté – velký problém je jejich vstřebatelnost. Některé vitamíny jsou rozpustné v tucích, což výrobci ví, ale tělu to není myšlenka zcela vlastní. Rádo by si vzalo, co potřebuje, ale často je toho daleko víc a tak vyplavuje, co se dá. No a ty tuky se usazují neb neví co přesně s nimi. Osobně jsem proto velkým příznivcem přírodní cesty. Příroda totiž ví, jak na to, abychom si vzali vše, čeho nám třeba a nezatěžovali organismus zbytečnostmi.

69237e8193ac18758f17ae1288cf050c

Mojí generaci už v dětství nutili jíst hromady mrkvového salátu (mimochodem mimořádně dobrého), abychom měli dobrý zrak. Nenapadlo mě, ani náhodou, jak správný krok to byl. Mrkvová šťáva je jedním z nejlepších zdrojů betakarotenu a vitamínů A, které jsou za vývoj a kvalitu vidění přímo osobně zodpovědné. Protože jde o kořenovou zeleninu, dle kvality půdy, ve které roste, absorbuje z ní to nejlepší. Je tedy kvalitní studnicí minerálních látek, které nemáme šanci jinak získat. Navíc pití přírodní mrkvové šťávy pomáhá regenerovat játra. Obsahuje i celou řadu antioxidantů, které ničí zhoubné bujení v buňkách v samém zárodku.

A několik praktických rad:

* Kupujte co nejkvalitnější mrkev nebo šťávu nejlépe v bio kvalitě.

* Látky v mrkvi jsou nejúčinnější, když je v sezóně, což v rámci globalizace znamená, že i na původu mrkve a jejím uskladnění záleží. Krásný kus ovšem ze skleníku a bez vůně neobsahuje, co by měl.

* Šťávu neskladujte. Pijte ji hned a fresh. Skladováním,byť v lednici, ztrácí každým okamžikem cenné látky.

* Nejlepší je mladá karotka nebo baby karotka. Starší kusy jsou bohaté na příliš velké množství škrobů.

reklama